אחד הדברים הכי מרתקים בהקשר לרצפת האגן, הוא הקשר בינה לבין מיתרי הקול שלנו. הגוף שלנו מחובר כולו, קצת כמו חליפת צלילה, הכל מחובר להכל. את הקשר בין רצפת האגן לבין הסרעפת הנשימתית, אני מקוה שכולכם כבר מכירים וכעת אנחנו עולים אפילו מעלה עוד יותר בגוף האנושי כדי ללמוד ולחוות את הקשר בין רצפת האגן למיתרי הקול הממוקמים בגרון שלנו.
מיתרי הקול הן שתי רקמות רכות מאורכות שממוקמות מעל לקנה הנשימה. כשאנחנו מבינים שמעבר האויר דרך קנה הנשימה בעצם מרעיד את מיתרי הקול, מפגיש אותן, אנחנו יכולים להבין ביתר קלות כיצד הנשימה משפיע עליהן ולכן גם רצפת האגן.
איך מרגישים את הקשר בין מיתרי הקול ורצפת האגן?
הדרך הראשונה לחוש בקשר היא להקשיב לאנשים מסביבנו, האם האנשים מסביבנו נשמעים אותו דבר כל הזמן? האם הקול שלהם נשמע תמיד זהה? תמיד גבוה? תמיד צרוד? קול נוקשה? רך? נמוך? מה שקורה במיתרי הקול שלהם, עשוי לרמוז לגבי מה קורה ברצפת האגן שלהם (מעניין דרך אגב לחשוב מה קורה לחלקנו כשאנחנו רוצים לומר משהו אך חוששים להתבטא).
הצמצום בגיוון הקולי מראה פעמים רבות גם על צמצום בתנועתיות של רצפת האגן (מה שיכול להשפיע על יכולת לעמוד בעומסים, יכול להשפיע על כאב ואפילו על אורגזמה ומיניות).
דרך נוספת לחוש את הקשר בין מיתרי הקול ורצפת האגן, היא לדבר או לשיר בקול גבוה או נמוך ולנסות לחוש מה קורה באזורים בגוף. הנה הדגמה כיפית בסרטון מהסרט 'כוכב נולד' – אחד השירים האהובים עלי בכל הזמנים, תעבירו לדקה 1:47 ונסו לשיר עם ליידי גאגא ונסו להרגיש את הקשר בין מיתרי הקול ורצפת האגן. מה קורה ברצפת האגן בזמן שאתם שרים?
כשאנחנו מפיקים קולות גבוהים, הלסת שלנו עובדת, מתכווצת, נסו להרגיש זאת! אפשר אפילו לגשת למראה ולהסתכל מה קורה כשאנחנו שרים צלילים גבוהים – נסו להרגיש מה קורה בבית החזה, בכתפיים, ברצפת האגן, כן, גם האזורים האלו מתכווצים ועולים.
הנה דוגמה נוספת – הצליל שקראטיסטים מפיקים כשהם שוברים את העץ, או בועטים, מסתבר שיש לזה שם : קיאיי. מדגים בסרטון יפתח גוברין, חבר ומורה לקראטה.
ולעומת זאת – נסו להפיק צליל נמוך, חושו מה קורה בלסת, כיצד היא מרפה ומשתחררת, ואכן, אם זה מה שקורה בלסת, זה כנראה גם מה שקורה ברצפת האגן. הקשר בין מיתרי הקול לרצפת האגן משמעותי גם לתהליך הלידה. אילו קולות אנחנו משמיעות בלידה? אילו קולות כדאי להשמיע בלידה? תביטו ביולדת שלפניכם, האם אתם יכולים לראות את הלסת המשוחררת שלה? אנחנו יכולות להשתמש בקשר המדהים הזה בין מיתרי הקול לרצפת האגן גם במסע הקסום הזה של לידה.
בקליניקה אני משתמשת בקולות, צלילים ושירה פעמים רבות ממגוון סיבות:
- אני חושבת שזו דרך נהדרת לעבוד על רצפת האגן, לאפשר לה תנועה וגיוון, להניע אותה וגם לאתגר אותה מבלי לעשות כיווצים יזומים. אנחנו רוצים לגוון את הקול שלנו, לא להשמע תמיד אותו הדבר, מכיוון שאם אנחנו משנות את טון הדיבור שלנו או מגוונות את השירה, גם רצפת האגן מקבלת גירויים שונים ומגוונים.
- הפקת צלילים מגבירה גם את עבודתה של מערכת העצבים הפרהסימפטטית, הפקת קול עוזרת לנו להירגע (:
- זה כיף! לשיר זה כיף! שירים שאנחנו אוהבים מעוררים בנו הרבה רגשות, גם עצובים, גם שמחים והפקת הקול מאפשרת גם לבטא רגש וגם להנות בהנאה ילדית (שוב קושר אותנו לעולם המיני, אסתר פרל, אומרת שהשדה המיני הוא אחד המקומות היחידים שבו נותר למבוגרים "לשחק" כמו ילדים)
ומילה אחרונה לגבי 'לא נעים' – אני יודעת שזה לא תמיד קל לשיר, להפיק ממש צלילים, לזייף (במיוחד אם מישהו אמר פעם שאת/ה לא יודע/ת לשיר) אך כמה זה חשוב למצוא את הקול שלך בעולם (:
יש לכם עוד רעיונות לשירים שיש בהם צלילים גבוהים ונמוכים כאלו? אני תמיד מחפשת! כתבו לי!
תגובה אחת
נהדר! תודה! אהבתי. הנושא של קול ורצפת האגן חשוב. כמאט לא מדובר. בזמן מגע ואינטימיות כן להוציא קול/ קולות..זה מגביר עונג. המלצה לנשים ולגברים.