7 דברים שחשוב לדעת על מערכת העצבים (ואיך כל זה קשור לכאב)

  • מערכת העצבים מורכבת מהמוח שלנו, חוט השדרה היוצא ממנו, ומכל מערכת העצבים הפריפרית היוצאת מחוט השדרה ונשלחת לרחבי הגוף כולו. כמה מדהים ונהדר כל זה!!! מערכת מופלאה! יש עצבים גדולים יותר, קטנים יותר, כאלו האחראים ליכולת שלנו לזוז, כאלו המאפשרים לנו לחוש, כאלו השולטים על פעולת איברים פנימיים ועוד ועוד.
  • כשאנחנו זזים במהלך היום, אנחנו מותחים, מושכים ודוחסים את מערכת העצבים שלנו, וזה בסדר, הכי בסדר בעולם!
  • העצבים בגופנו זקוקים לזרימת דם, כי הם צריכים המון חמצן. למעשה הם צורכים 20% מצריכת החמצן הכללית של כל הגוף אפילו שהם מהווים רק 2% ממשקל הגוף. ואו!
  • בכדי לודא שהעצבים שלנו יקבלו מספיק חמצן, אנחנו צריכים לזוז, לנוע, להזיז את הרגלים והידיים והגב והצוואר, וכל המפרקים, לכל הכיוונים.
  • הנה תחושה מוכרת לרובנו – כשהרגל שלנו "נרדמת", זה בדרך כלל מכיוון שהעצב ברגל לא קיבל מספיק דם וחמצן, והעצב שולח לנו בקשה, דרישה (: לשנות את המצב!
  • העצבים שלנו יכולים להתקצר, קצת כמו שרירים, להפוך לפחות גמישים. זה יכול לקרות מפציעה שבעקבותיה זזנו פחות וזה יכול להיות פשוט מאורח החיים המודרני שלנו. כשזה קורה, יתכן ונרגיש בקצה טווח התנועה שלנו רגישות/ תחושה של נמלים/ אולי אפילו כאב.
  • אבל יש חדשות טובות! אפשר להאריך את העצבים, לעבוד על התנועה שלהם, לייצר גמישות, תנועתיות וזרימה שוב!
7 דברים שחשוב לדעת על מערכת העצבים, מה העצבים בגופנו צריכים כדי להיות חזקים ובריאים ומדוע תנועה לכל הכיוונים חשובה לשמירה על מערכת העצבים.
אח, איזה כיף למערכת העצבים שלי פה…

עצרו לרגע לחשוב, מתי הפעם האחרונה הרמתם את הידים עד למעלה? אני מתכוונת ממש עד למעלה, ישרות לצד הראש?

רובנו לא בהכרח עושים זאת במהלך יום טיפוסי. אנחנו קמים בבוקר, נוהגים, יושבים מול המחשב, מבשלים, לא תמיד אנחנו מותחים את הידיים עד לטווחי התנועה המלאים שלהם וכשתוצאה, גם מערכת העצבים שמגיעה מהצוואר עד קצות האצבעות לא נמתחת… בפעם הבאה שתצטרכו להוציא צנצנת ממדף ממש גבוה, תזכרו שמערכת העצבים שלכם מודה לכם (:

7 דברים שחשוב לדעת על מערכת העצבים, מה העצבים בגופנו צריכים כדי להיות חזקים ובריאים ומדוע תנועה לכל הכיוונים חשובה לשמירה על מערכת העצבים.
עוד סיבה להכניס ספריה לעיצוב הבית, איזו תנועה נהדרת!

מערכת העצבים אוהבת גם תנועות סיבוביות, אחוריות וכייפיות. הנה דוגמה לסרטון שהכנתי בסגר הקורונה הראשון, שבו תרגיל שמערכת העצבים ממש אוהבת.

תמונה של יעל זעירי

יעל זעירי

פיזיותרפיסטית ומורה ליוגה, עוסקת בטיפול בכאב ובשיקום רצפת אגן. מאוהבת בגוף האנושי ומאמינה גדולה ביכולת שלו להחלים. ומה עוד? חנונית על!

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הניוזלטר שלי הכי מרתק בעולם!
אני רוצה שתרשמי ותצטרפי למסע

הניוזלטר מגיע פעם בחודש למייל

הדברים הכי מעניינים על רצפת האגן והגוף, סיכומי מאמרים, סודות מהקליניקה

שיעורי יוגה מיוחדים בנושאים שונים

רעיונות איך לשלב את היוגה בחיי היום יום

הניוזלטר שלי הכי מרתק בעולם!

אני רוצה שתרשמי ותצטרפי למסע