- יש מסביב לשלפוחית שריר שנקרא הדטרוזר – הוא זה שמתכווץ כדי שהשתן יצא (לפעמים גם כשאנחנו לא רוצות) והוא זה שמשתחרר ונרפה כדי לאפשר לשלפוחית להתמלא.
- כל הזמן זורם שתן מהכליות לשלפוחית, לכן בכל פעם שננסה לעשות פיפי, סביר שיצא משהו… זו לא אינדיקציה שהיינו צריכות ללכת לשירותים.
- השלפוחית היא האיבר הקדמי ביותר באגן שלנו ושכנה של הרחם והרקטום (סוף הצינור של מערכת העיכול) בתוך האגן שלנו ולכן אם אנחנו חוות עצירות —> יתכן ויהיה על שלפוחית השתן לחץ פיזי.
4. השלפוחית יכולה להכיל כמות יפה של שתן – כ2 כוסות.
5. השליטה על שלפוחית השתן מושפעת מהסוגרים (ברזים בעצם) מתחתיה וגם מעמוד השדרה והמוח! כשהשתן בשלפוחית מגיע לרמה מסוימת – אנחנו מתחילים להרגיש את הדחף לעשות פיפי. אם נחליט ללכת לעשות פיפי, הסוגרים ישתחררו והשריר מסביב לשלפוחית יתכווץ ואם נחליט שזה לא הזמן – ישלח מסר דרך מערכת העצבים לשלפוחית לא להתכווץ אלא להמשיך להתמלא. ספוילר — אפשר להשתמש בשרירי רצפת האגן כדי לאותת למערכת שעכשיו לא הזמן להתרוקן (:
6. הדבר הכי בריא לשלפוחית זה לשתות מים (:
7. אם השלפוחית מאתגרת אותנו ושולטת בחיינו, מתי אנחנו יוצאים/ות מהבית, איזה פעילות גופנית אנחנו עושות ועוד, ניתן לאמן אותה ואת כל המערכת מסביבה לפי המטרות שלנו – להמנע מהליכה תכופה לשירותים, להצליח להתאפק, להפסיק דליפות שתן ועוד.
דליפות שתן זה משהו שאת מכירה מקרוב? תקראי גם את שני הפוסטים האלו: חיזוק רצפת אגן לטיפול בדליפת שתן ודליפת שתן בזמן ספורט.